2021 Yazında Beyazlarla Eviniz Işıldasın!

2021 yılının duvar boyalarında en çok tercih edilen renklerinden biri de beyaz. Evinizde zarif ve elegan bir hava yakalamak istiyorsanız, beyaz renk tercihi işinizi kolaylaştıracak.  
Beyaz, sadeliği tanımlayan bir renktir. Beyazı bir zemin olarak düşünürseniz, mobilyalar ve aksesuarlar gibi iç dekorasyonda kullanacağınız diğer tüm unsurları ön plana çıkarır. Koyu renkler beyazla birleştiğinde mekan dengeli bir görünüm kazanır. Beyaz renk tercih edilen iç mekanlar, boyutlarından bağımsız olarak her zaman geniş ve güzel görünür.

Peki, bu yıl neden beyaz tercih etmelisiniz? Kısaca sizler için derledik…
 

Şık görünür

Beyaz saflığı ve huzuru temsil eder. Beyaz, etrafındaki diğer aksesuarların çok daha güzel görünmesini zağlar. Zarif bir renktir. Renklerle dolu bir dünyada, evinizin önemli kısımlarını ön plana çıkarmaya yardımcı olur ve aynı zamanda size huzur verir.

 

 

Beyaz yansıtıcıdır Beyaz renk odadaki diğer tüm renkleri yansıtır. Alanı geniş göstermenin yanında doğrudan güneş ışığında daha parlak görünmesini sağlar. 

 

 

Beyaz ön plana çıkarır


Beyaz rengi tercih ederek, evinizdeki farklı unsurları ön plana çıkarabilirsiniz. Örneğin, koyu renkli mobilyalarınızı vurgulamak ve mekanı dolu ama geniş göstermek istiyorsanız, beyaz duvarlar ve döşemeler tercih edin. Bu yöntem, koyu renkli mobilyaları vurgularken fazla abartılı görünmeden beyazla harmanlanır. 
 

 


Beyaz küçük dokunuşlara olanak sağlar Beyaz iç mekanlar, evin havasını küçük dokunuşlarla değiştirme olanağı da sağlar. Odanın modunu farklılaştırmak istediğinizde perdeler veya aksesuarlar gibi küçük şeyleri değiştirmeniz yeterlidir.


 

Beyaz yaratıcılığınıza yer açar

Boş bir sayfa veya boş bir tuval gibi, beyaz duvarlar yaratmak istediğiniz her şeyin arka planı olur. El işi alanınızda, home ofisinizde veya yaratıcılığı teşvik etmek istediğiniz herhangi bir yerde duvarları beyaza boyamayı deneyin.
 

 

Beyaz farklı renklerle denemeler yapabilmenizi sağlar 

Eklektik ev tekstilini, renkli kırlentleri veya canlı halıları seviyor musunuz? Beyaz duvarlar size rengi ve deseni üst üste yığma ve yeniden boyamadan istediğiniz sıklıkta tümünü değiştirme özgürlüğü sunar. Bu, özellikle yatak odası ve oturma odası gibi nispeten sık yenilenen odalarda çok iyidir. 

 

Beyaz odağı artırır

Dikkat dağıtmadığı için ofis duvarlarında veya mobilyalarda beyaz boya kullanmak yaygın bir uygulamadır. Konsantrasyon dağıtıcı unsurlarla dolu bu dünyada, beyazın dikkat toplamaya yardımcı etkilerinden neden faydalanmayasınız ki? Cesur bir ton veya süslü bir çalışma alanı kolayca dikkat dağıtabilir ve üretkenliği engelleyebilir. Beyaz bu durumu engelleyici bir etki sağlar. 

 

 

Beyaz, sanat eserleri ve duvar süslerini sergilemek için idealdir

Beyazın dünyanın her yerindeki sanat müzeleri ve galerilerinde en popüler renk olmasının bir nedeni var: eserin merkeze yerleşmesini sağlar. Vurgulamak istediğiniz özel bir orijinal sanat eseri, eklektik bir salon tarzı grup veya bir çömlek koleksiyonunuz varsa, beyaz duvarlar muhteşem bir seçim! 

 

 

Beyaz, açık plan mekanlarda kusursuzdur

Bir evin birden fazla odası aynı anda görünüyorsa, tek bir duvar renginin kullanılması, mekanın daha sakin bir havaya bürünmesine yardımcı olur. Beyaz, her şeyle uyumlu olduğu için ideal bir seçenektir ve odaların daha da büyük görünmesini sağlar.

 

Beyaz klasiktir

Beyaz zarif, zevkli ve her zaman şıktır. Bazı güncel renklerin aksine, beyaza boyanmış bir oda asla eskimiş hissettirmez. Uzun süre dayanacak bir boya rengi arıyorsanız, klasik beyazla hata yapmanız imkansıza yakın.

 

 

Yazın da kışın da iyidir

Beyaz duvarlar, deniz yosunu yeşili ya da kum rengi halılar ve parlak aksesuarlarla yazın rahat bir kumsal gibi görünürken, kışın aynı duvarlar pırıltılı ışıklar ve kış dekoruyla eşleştirildiğinde bir kar tarlası görünümünü alır. Diğer tonların kendi çekiciliği vardır, ancak hiçbiri beyaz kadar esnek değildir.

 


 

Beyaz temiz ve basittir

Hayatta yeterince karmaşıklık var - neden duvar renginizi kolay bir seçim haline getirmiyorsunuz? Beyaz boya, her odayı temiz ve ferah gösterir.

 

 

Beyaz rahatlatıcıdır

Dışarıda bu kadar çok görsel "gürültü" varken, eve şık ve sade bir beyaz odaya gelmek bir sizin için rahatlatıcı olacaktır. En üst düzeyde konfor için yumuşak, soluk tonlarda sade, doğal lifli nevresimlerle beyaz yatak odanızda huzura kavuşabilirsiniz.