Evinizi Yenilerken Kullanabileceğiniz 15 Harika Örnek!

Evinizi yenileme düşüncesi size çok zor geliyor olabilir. Ancak usta mimarların tasarımlarından yola çıkarak derlediğimiz bu yazımız size birçok fikir vererek içinizi rahatlatacak. 

1. Cam Bölme ile Birleşen Yaşam Alanları


Genişletilen bir evin eski ve yeni bölümlerini bağlamak için camlı bir bölme kullanmak, giderek daha popüler bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Cam bağlantı bölümü, evin iki bölümü arasında bağlantı sağlar ve karanlık binalara ışık doldurur. 
Yukardaki tasarımda eski ahırı ahşap kaplı, çağdaş bir uzantıyla birleştiren cam bağlantı örneğini inceleyebilirsiniz. 

 

2.Bahçeyle Açılan Dünya


Evinize daha fazla ışık getiren ve dış alanlarınızla daha iyi bir geçiş oluşturan bir fikir mi arıyorsunuz? İşte size harika bir örnek! 
Bu evin sahipleri, mutfakta bulunan küçük Fransız kapıları kaldırarak, bahçeye küçük bir yan geçit ile birlikte bol ışık kazandılar. Muhteşem bahçe manzarası da cabası… 

 

3.Alanı Genişleten Tasarımlarla Ferahlayan Mekanlar


Bu modern ev, bir zamanlar olduğu eski görünümlü bir bungalov’du. Büyük pencereler, akıllıca yerleştirilmiş tavan pencereleri ve yüksek tonozlu tavanlar eve ferah bir hava kattı. Siz de iç duvarları azaltarak, ferah bir alan hissini daha da artırabilirsiniz.

4.Büyük Alanlarda Açık Plan Nasıl Olmalı? 


Açık plan düzeninde ışık tüm mekanları doldurur ve ferahlatır, ancak bu anlayış genellikle küçük mekanlar için tercih edilir. Büyük mekanlarda açık tasarım, özel alanlar yaratmadığı için samimiyetten uzaklaşabilir. 
Bu soruna çözüm işe şöyle; hem büyük bir alanınız varsa, hem de kompakt bir mekan istiyorsanız size “kısmi plan” önerebiliriz. Bu yaklaşımda iç pencereler ve oda bölmeleri yardımı ile alanlar oluşturuluyor.  
Resimdeki yenileme projesinde, büyük çelik sütun, mutfak ve yemek alanı arasında görsel ayrım görevi görüyor ve açık planı rahatlatıyor. 

 


 

5.Eskilere Estetik Operasyon


Eski evlerin yeni sakinleri, eski sahiplerinden farklı isteklere sahip olabilir. Örneğin yukardaki açıklık, tuğla ile örülmeden panjur tarzı bir ahşapla kapatılarak hem eski korundu, hem de yeni ev sahiplerinin mahremiyet talebi karşılandı. 

 

6.Orijinal Doku Açığa Çıkıyor 


Eski bir evin orijinal dokusunu veya kurtarılan malzemelerini sergilemek, yalnızca mekana karakter kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda binanın tarihine hoş bir selam gönderir; açıkta kalan bu ahşap çerçeve gibi…

7.Tavan Penceresi Etkisi 


Tavan pencereleri karanlık alanlara daha fazla ışık getirmenin ideal yoludur. Aynı zamanda küçük evinize bu yöntemle siz de geniş bir alan hissi katabilirsiniz. 

8.Yeni Bir Kat İle Yeni Bir Yaşam


Bir eve tamamen yeni bir kat eklemek büyük bir iştir, ancak sanki yeni bir ev almış gibi hissettirir. Bu örnekte olduğu gibi çağdaş camlı tasarım pencerelerden oluşan yeni bir kat, şıklık ve fonksiyonu beraberinde getiriyor.

 

 

9.İç Cam Kapılar


Cam iç kapılar, ışığın alanlar arasında akmasına izin veren mükemmel bir tasarımdır. Özellikle merkezi odaların penceresiz olduğu evlerde cam kapılar, çok önemli bir unsurdur. 
Endüstriyel tarzdaki metal iç kapılar, şu anda inanılmaz derecede popüler… Pratik ve şık bir detay katan bu tasarım, mutfağı ve yaşam alanını sade bir şekilde ayırıyor.

10.Alana Özel Mobilyalar


Bir evi yenilerken tüm odaların kare gibi mükemmel şekillere sahip olmasını bekleyemezsiniz. Bu durum, uygun mobilya bulmayı biraz zorlaştırabilir.
Mekana özel dizayn ve monte edilen mobilyalar, düz olmayan duvarlar ve eğimli tavanlar gibi sıra dışı alanlarda çok iyi iş görür.  Ayrıca normalde kullanılmayan bir alanın da değerlendirilmesini sağlar. 

11.Orijinali Kucaklayın


Evinizi yenilemenin en çekici yönlerinden biri de evin orijinal özellikleri keşfetme ve restore etme fırsatıdır. Döşeme, şömine ve pervaz gibi orijinal özellikler bulursanız, onları kurtarmak için elinizden geleni yapın. Bu alanların güzellikleri, modern özelliklerle birleştirildiğinde daha da belirgin olur. 
Buradaki taş şömine, direk yatak odasında çarpıcı bir odak noktası oldu ve yeni çatı ışıkları sayesinde tam etkisi gösterebiliyor.

 

12.Kullanışsız Alanları Yeniden Tasarlayın


Uzun, dar odaları düzenlemek özellikle zordur ve bu alanlar ev hissinden yoksundur. Garip şekilli uzun alanları daha küçük bölgelere ayırmaya çalışın.
Bu yetmişli yılların evinin yenilenmesinde, ev sahipleri şekilsiz, uzun bir alanla karşı karşıya kaldılar. Çözüm ise burayı iki alan olarak ele almak, bir ucunu dökme demir radyatörlerin ve daha sıcak dekorasyonların olduğu “kış köşesi”, diğerini ise bahçeye bakan güneşli bir cumbalı pencere ile “yaz köşesi” olarak düzenlemek olmuş. 

 

13.Alçıpanlara Hayat Verin


Birçok eski ev, tavan alçıpanları ve derin süpürgelikler gibi son derece dekoratif unsurlarla inşa edilmiştir.
Bu eski döneme ait yarı müstakil evin güzel tavan alçıpanları ve orijinal şöminesi vardı. Sahipleri, beyaz ile duvarlarda ve doğramalarda kullandıkları koyu mavi arasında bir renk kontrastı yaratarak dikkatleri bu güzel detaylara çektiler.

 

14.Eğimli Tavanlar Sorun Değil


İster çatı katı onarımı yapın, ister alçak ve eğimli tavanlara sahip bir yenileme… 
Odanın tavanı çok alçak olan alanlarını boşa harcamayacak şekilde nasıl kullanabileceğinizi düşünün. Bu alanlar depolama, küçük bir masa ya da rahat bir koltuk için ideal bir yer haline gelebilirler.

 

15.Ayrı Seviyelerde Yaşam Fikirleri


Bu 1960'lar evinin yenilenmesinde, iki katlı yaşam alanı, orijinal ev ile yeni yapılan ekleme arasındaki farkı belirlerken, aynı zamanda açık plan alanını da parçalıyor.